Fatörmelék

A tűzifa előálítása közben számos tisztítási folyamaton megy keresztül, amelynek során hulladék, például fakéreg vagy fatörmelék keletkezik. Sokan hagyják ezt kárba veszni, vagy egyenesen kidobják, pedig a fatörmelék értékes fűtőanyag.

Mi is az a fatörmelék?

A fatörmelék a hálós tűzifa előállítása során keletkezik. A tűzifa gyártásánál odafigyelünk, hogy a kisebb törmelékek, fadarabkák ne kerüljenek bele a hálós kalodába, hiszen oda csak a megfelelő méretű hasított faanyag kerülhet.

A fatörmelék a hasítás utáni tisztítósoron maradt fakéregből, hasítékból és egyéb törmelékből áll. Semmiképp sem tekinthető hulladéknak, hiszen ez is remekül elég a kályhákban, kazánokban, jelentős fűtőértéke van.

Fatörmelék

Mi az előnye a fatörmeléknek és mire használható?

Kis mérete miatt gyorsan kiszárad, ideális ott, ahol ömlesztve lehet kazánba tenni a tüzelőanyagot – például a pelletet, vagy a brikettet. Ráadásul begyújtáshoz is remekül alkalmazható, mert könnyen lángra kap.

Száraz helyen tartandó!

A fatörmeléket úgynevezett big-bag zsákokba tesszük. Ezekbe a zsákokba igen nagy mennyiség, akár 1,6 köbméternyi fatörmelék is elfér.

Egy zsák fatörmeléket 6000 forintért kínálunk, a zsáknak pedig 1500 forint a betéti díja.

Érdemes a tűzifához és a gyújtóshoz hasonlóan a fatörmeléket is száraz helyen tárolni.

Kiszállítási terület

Cégünk által lefedett terület megegyezik a tűzifa szállítási területével, azaz egész Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében vállalunk kiszállítást.

Tűzifa kiszállítás
Fakupac

A Fakupac lelkes csapata 2009 óta dolgozik azért, hogy a legkiválóbb minőségű és legszárazabb tüzelőanyagot biztosítsa Önnek minden télre.

nálunk Ön az első
mindig becsületesen dolgozunk
törekszünk a leggyorsabb kiszállításra
a kiváló minőségre garanciát vállalunk
legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Gyakran ismételt kérdések

Mi számít fatörmeléknek?

Azok a kisebb részek, apróbb darabok, amelyek a fa hasítása során esnek le, és nem kerülnek bele a hálós erdei köbméteres raklapokba. Ez lehet kéregdarab, faháncs vagy kisebb törmelék.

Fatörmelék

Milyen kiszerelésben lehet kapni a fatörmeléket?

Big-bag zsákban, amelybe 1,6 köbméter fatörmelék fér. Egy ilyen zsák törmelék 6000 forintba kerül, betéti díja pedig 1500 forint.

Mennyi időre elég egy big-bag zsáknyi fatörmelék?

Egy köbméter tűzifát néhány hét alatt tüzel el egy átlagos család. Ha a fatörmeléket gyújtósnak használjuk, akkor hónapokig kitarthat. Ha csak kizárólag fatörmelékkel fűtünk, akkor nagyjából egy hónap, vagy valamivel kevesebb idő alatt fogy el.

Fakupac

Mire használható a fatörmelék?

Mivel keményfa, ezért energetikai célra lehet használni. Tüzelőanyagnak vagy gyújtósnak is kiváló.