Fűrészpor

A faanyagok feldolgozásakor, megmunkálásakor (például fűrészelésekor, fúráskor, csiszoláskor) finom, porszerű anyag, faforgács, illetve törmelék keletkezik, amelyet fűrészpornak nevezünk.

Milyen fűrészport kínálunk?

A fűrészpor a fa feldolgozásakor keletkezik, leginkább, ahogy a nevéből is következik, fűrészelés során. Finom szemcsékből áll. A fűrészport bükk, cser és kőris keményfából nyerjük, hiszen ezekkel a fafajtákkal dolgozunk a gyártás folyamán.

Fűrészpor

Mire használható a fűrészpor?

Fűrészporból többféle dolgot lehet előállítani, például brikettet, illetve biohumuszt is, így energetikai célokra is alkalmazható. Például fűtésre vagy begyújtásra. Utóbbira por állapotban is használható, de nagyon oda kell figyelni, mert nem veszélytelen!

A fűrészport óvatosan kell adagolni és folyamatosan figyelemmel kell kísérni az égést, mert gyorsan lobban, nagy mennyiségben pedig porrobbanást is okozhat.

Fűrészport nagy mennyiségben láncfűrésszel, vagy fűrésztárcsával lehet előállítani, fafeldolgozás közben. Mindkettő során olyan minőségű fűrészpor keletkezik, amely használható füstölésre. Az általunk kínált fűrészpor élelmiszeripari célokra, például ételek füstölésére is használható. Automata gépünk ugyanis a vágáshoz nem használ lánckenő olajat, amely bekerülne a fűrészporba, így tiszta, szélesebb körben is felhasználható, jó minőségű keményfa fűrészport állítunk elő.

110 cm x 55 cm-es zsákokban kapható

A tűzifa gyártásából keletkező fűrészport 110 cm x 55 cm-es zsákokba gyűjtjük. Ezekben a zsákokban füstölésre alkalmas, színtiszta fűrészpor található, mindenféle hulladékoktól és olajtól mentesen.

Egy zsák fűrészport 2500 forintért kínálunk.

A fűrészport jól szellőző, lehetőleg minél szárazabb helyen tároljuk, ahol a nedvességet már nem tudja magába szívni.

Kiszállítási terület

Szállítást a tűzifához hasonlóan Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyékbe vállalunk.

Tűzifa kiszállítás

Fűrészporból házilag is készíthető brikett

A fűrészpor ideális brikett gyártásához, szemcseszerkezete megfelelő hozzá, és mivel keményfából készül, így tüzelőanyagként is tökéletesen használható. Kiváló brikettet lehet készíteni belőle, de kizárólag akkor, ha a nedvességtartalma alacsony, egészen pontosan 5 és 10 százalék között van. Ha ennél magasabb, akkor speciális berendezésekkel szárítani kell.

Erre mindenképpen szükség van, mert ha nedves marad a fűrészpor, akkor fennáll a veszélye, hogy a végén szétesik az egész brikett. Bár a fűrészporból házilag is készíthető brikett, az említett technológiai követelményeket nehéz otthoni körülmények között garantálni. Ezért érdemes egy profi gyártótól vásárolni a fűrészpor brikettet.

Az általunk forgalmazott brikett hidraulikus technológiával készül: nagy nyomással összepréseljük az alapanyagot, hozzáadott kötőanyag nélkül.

Ajánlatainkat ezen a linken találja.

Gyakran ismételt kérdések

Fűrészpor

Használható-e fűtésre a fűrészpor?

Használható, de oda kell figyelni az adagolásra. Nagy mennyiségben ugyanis lefojthatja a lángot, amely kitörve porrobbanást okozhat és tönkreteheti a kazánt vagy a kályhát.

Milyen fűrészpor használható füstölésre?

Bármely olyan fűrészpor, amelybe nem kerül lánckenő olaj. Az ezzel szennyezett fűrészpor ugyanis élelmiszeripari felhasználáshoz nem alkalmas.

Lehet-e fűrészporból házilag brikettet készíteni?

Természetesen lehet, de nagyon oda kell figyelni, hogy milyen fűrészporból készül. Csak az 5 és 10 százalék közötti nedvességtartalmú alapanyag a megfelelő, eltérő esetekben széteshet a brikett.

Mekkora mennyiségben kapható a fűrészpor?

A tűzifa gyártásából keletkező fűrészport 110 cm x 55 cm-es zsákokba gyűjtjük. Egy zsák fűrészport 2500 forintért kínálunk.

Fakupac