Előre felaprított, kályhakész tűzifa eladó Székesfehérvárra és környékére házhozszállítással! A házhozszállítás darus, önrakodó teherautóval történik, a lerakodást a helyszínen megoldjuk Önnek! 

 

tűzifa Székesfehérvár

Tűzifa Székesfehérvárra és környékére

A cégünk által forgalmazott tűzifa kizárólag felelős erdőgazdálkodásból, magyar erdészetekből származik. Több erdészettel is kapcsolatban állunk, így folyamatos utánpótlást kapunk a következő, kiváló minőségű keményfa tűzifa fajtákból

  • Kőris: az egyik legjobban égő tűzifa fajta, rengeteg hőt ad
  • Csertölgy: Kiváló fűtőértékű fajta, remekül izzik
  • Bükk: bár fülledésre hajlamos fajta, megfelelően kezelve kiemelkedő a fűtőértéke, kérge kevés. Az átlagnál több hamuval ég
  • Gyertyán: Magas fűtőértékű, világos, fehér lángja miatt igen közkedvelt fajta. Égésekor csak minimális hamu keletkezik

Az erdészetekből beszerzett fát gépesített teephelyünkön dolgozzuk fel. Igény szerint 25 vagy 33 centiméteres darabokra aprítjuk fel a tűzifát, majd megtisztítjuk minden gyártási hulladéktól, törmeléktől. Ezután a fát egyedi gyártású raklapokra csomagoljuk egy automatizált rendszer segítségével, így Ön garantáltan 1 erdei köbméter fát kap. 

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig!

Mennyi tűzifát szállítunk ki egyszerre? 

Már 1 raklapnyi mennyiségnél veszünk fel rendelést. Amint egy körzetre összejön a 6 raklapnyi tűzifa, elindítjuk a fuvart. Darus, önrakodó teheratónkkal szállítjuk otthonába a rendelt fát és a lerakodásról is gondoskodunk. Bátran rendelhet tőlünk tűzifát Székesfehérvárra és környékére! 

Kiszámoltuk, hogy mennyi tűzifa kell egy télre, itt olvashatja el! 

Ha pedig szeretné megnézni, hogy hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat, nézze meg videón! 

A legfontosabb tudnivalók a gazdaságos fűtésről

A fatüzelés még mindig az egyik legolcsóbb fűtési mód, de csak akkor, ha pár dologra odafigyelünk. Nagyon fontos, hogy csak jó minőségű, keményfa tűzifa fajtát használjunk a tüzelésre, mivel ezeknek a legmagasabb a fűtőértéke, illetve ilyenkor keletkezik kevesebb hamu. 

Ezen kívül az is nagyon lényeges, hogy milyen fűtőberendezést használunk a fatüzeléshez. A fatüzelésről, és a fa fűtési rendszerekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

És ami talán a legfontosabb, hogy kizárólag légszáraz tűzifát használjunk fűtésre. Miért olyan fontos a fa nedvességtartalma? Frissen kivágott állapotban a fa víztartalma akár 50-60% is lehet. Ezzel szemben a kályhakész, légszáraz fa 15-20% vizet tartalmaz. Minél magasabb a fa nedvességtartalma, annál több, a fa elégetésekor keletkezett hőenergia megy el a víz elforralására, tehát annál kisebb lesz a fa tényleges fűtőértéke.

A fűtőérték különbség igen jelentős:

  • A frissen kivágott fa fűtőértéke mindössze 1,6-1,9 kWh/kg
  • A légszáraz tűzifa fűtőértéke pedig akár a 4-4,4 kWh/kg-ot is elérheti

További lényeges tudnivaló, hogy a nedves fa elégetésével sokkal több károsanyag és korom keletkezik, amely amellett, hogy a környezetet is szennyezi, jelentős kárt tehet az Ön fűtőberendezésében is. 

A fa ideális körülmények között sokkal gyorsabban szárad. Arról, hogy milyen a megfelelő tűzifa tároló, itt olvashat. 

Miért erdei köbméterben értékesítjük a fát, miért nem mázsára? 

Az erdei köbméter kifejezetten az erdészetekben alkalmazott mértékegység. Azt jelenti, hogy az 1 méter hosszúságú farönköket egy méter szélességbe pakolva 1,7 méter magasra kell rakni ahhoz, hogy 1 m3 tiszta faanyag jöjjön ki belőlük. Az 1,7 méteres magasság tehát annak köszönhető, hogy a farönkök között hengeres formájuknak köszönhetően mindig rés marad. 

Míg az 1 erdei köbméter frissen kivágott tűzifa tömege kb. 1100-1200 kg (azaz 11-12 mázsa), légszáraz állapotban az 1 erdei m3 tűzifa mindössze 8 mázsa (kb. 800 kg). Látható tehát, hogy a tűzifa száradás közben veszít a tömegéből. Éppen ezért nem éri meg mázsára venni a tűzifát, hiszen ha nedves fát vásárolunk, kevesebb fát kapunk ugyanazért az összegért. 

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]