Eladó tűzifa Velence és környékére kiszállítással. Előre felaprított, kályhakész tűzifát kínálunk körhálós kalodás kiszerelésben, amely 1 erdei köbméter. A kiszállítást darus, önrakodó teherautónkkal végezzük, a lerakodást a helyszínen megoldjuk Önnek

 

Velence tűzifa házhozszállítás

Tűzifa Velence és környékére

Cégünk felelős erdőgazdálkodásból, kizárólag magyar erdészetekből származó tűzifát kínál eladásra. A fát több különböző erdészetből szerezzük be, így folyamatos az utánpótlás a következő kiváló minőségű keményfa tűzifa fajtákból: 

  • Kőris: az egyik legkedveltebb tűzifa fajta, kiválóan ég, remekül izzik
  • Csertölgy: szintén magas a fűtőértéke, hosszasan izzó fajta
  • Bükk: Fülledésre hajlamos fajta, de megfelelően kezelve rengeteg hőt ad, hamuja az átlagosnál kissé több
  • Gyertyán: Szép világos lánggal ég, és rengeteg hőt termel. Égése során alig keletkezi hamu.

Telephelyünk modern gépesítéssel van felszerelve, így minden rendelkezésre áll a fa feldolgozáshoz. 25 vagy 33 centiméteres hasábokra aprítjuk fel a fát, amit minden gyártási hulladéktól, törmeléktől megtisztítunk. Telephelyünkön ideális a körülmények a fa száradásához is. 

A feldolgozott fát saját készítésű raklapokra, körhálós kalodába csomagoljuk egy automatizált rendszer segítségével. Így Ön garantáltan 1 erdei köbméter fát kap raklaponként.  

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig! 

 

Mi a legkisebb mennyiségű tűzifa, amit kiszállítunk?

Már 1 raklapnyi, azaz 1 erdei köbméternyi tűzifáról veszünk fel rendelést. (1 erdei köbméter légszáraz tűzifa körülbelül 8 mázsa). Amint összejött egy körzetbe 6 raklapnyi rendelés, máris indítjuk a fuvart. A tűzifát darus, önrakodó teherautóval szállítjuk az otthonába, ahol a lerakodásról is gondoskodunk. 

Ha szeretné tudni, hogy mennyi tűzifa kell egy télre, olvassa el ezt az írásunkat! Még a szigetelés mértékét is beleszámoltuk. 

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig! 

Tippek a gazdaságos fűtéshez

Fával fűteni még mindig az egyik legolcsóbb fűtési mód, de az igazán gazdaságos fűtéshez jo, ha odafigyelünk pár dologra. Nagyon fontos, hogy jó minőségű tüzelőt, lehetőleg valamilyen keményfa fajtát alkalmazzunk, hiszen ezek fűtőértéke jóval magasabb. 

Az is nagyon lényeges, hogy modern, korszerű fűtőberendezést használjunk, amelynek magas a hatásfoka. A fatüzelésről, és a fa fűtési rendszerekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A fa nedvességtartalma kritikus fontosságú

Továbbá nagyon fontos betartani azt az aranyszabályt, hogy kizárólag légszáraz, alacsony nedvességtartalmú fával tüzeljünk. Na de miért olyan fontos a fa nedvességtartalma? 

Míg a frissen kivágott fa akár 50-60% vizet is tartalmazhat, a légszáraz, kályhakész, fűtésre alkalmas tüzifa nedvességtartalma mindössze 15-20% közötti kell, hogy legyen. Minél nagyobb ugyanis a víztartalom annál több, az égés során keletkezett hőenergia megy el a víz elforralására. Ez azt is jelenti, hogy a fa fűtőértéke jelentősen csökken: 

  • A frissen kivágott fa fűtőértéke csupán 1,6-1,9 kWh/kg
  • A légszáraz tűzifa fűtőértéke ezzel szemben akár a 4-4,4 kWh/kg-ot is elérheti

Azt is érdemes tudni, hogy a nedves fa eltüzelése közben sokkal több, a környezetet és az emberi egészséget károsító anyag keletkezik, valamint a korom eltömítheti a kéményt és a fűtőberendezést is tönkreteheti. 

Nem érdemes tehát nedves fával fűteni! 

A fa megfelelő száradásához érdemes pár szempontot figyelembe venni. Arról, hogy milyen a jó tűzifa tároló, ebben a cikkben olvashat.

Miért áruljuk erdei köbméterben a fát, miért nem mázsára? 

Az erdei köbméter mértékegységet az erdészetekben használják. Ha 1 méter hosszúságú rünköket veszünk, akkor az 1 méter magas sarangokat 1,7 méter magasra pakolva jön ki az erdei köbméter. De miért pont 1,7 méter magasra kell pakolni a rönköket?

Mivel a rönkök között értelemszerűen rés marad, ezért ahhoz, hogy 1 köbméter tiszta faanyagot kapjunk, 1,7 méter magasra kell pakolni. Ha Ön valahol azt látja, hogy egy köbméter tűzifát kínálnak eladásra, mindig tisztázza, hogy erdei köbméterről van-e szó! 

Míg a fa térfogata nem változik száradás közben, tömege igen:

  • 1 erdei köbméter frissen kivágott fa súlya kb. 11-12 mázsa (1100-1200 kg)
  • 1 erdei köbméter légszáraz fa súlya kb 8 mázsa (800 kg)

Ezért érdemes tehát térfogatra vásárolni a fát. 

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]