Gyújtós

Gyújtósnak sokféle anyagot használhatunk, ezek között azonban nagy különbségek vannak mind hatékonyságban,
mind a környezetterhelést illetően.

Cégünk puhafa (fenyő-hárs) gyújtóst kínál, 10 dm3-es Raschel zsákos kiszerelésben.

Mire jó a gyújtós?

Függetlenül a fűtőanyagtól, a tüzelés egyik legfontosabb kelléke a gyújtós. A gyújtóson nagyon sok múlik, mert ha nem elég jó minőségű, sosem, vagy csak nagyon nehezen tudunk begyújtani. Bár sokan pár újságpapírral letudják a begyújtást, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Nem mindegy ugyanis, hogy a tüzelőanyagunk milyen gyorsan lobban be és milyen hatékonysággal ég.

Az általunk forgalmazott gyújtós apróra vágott, a lehető legjobban kiszárított fahasábokból áll, amelyeket 10 dm3-es Raschel zsákokban kínálunk vásárlóinknak, zsákonként 1500 forintért.

Puhafából készítjük, hogy könnyedén begyulladjon, és az intenzív égésének köszönhetően gyorsan begyújtja a méretre vágott száraz tűzifát.

Gyújtós

Hogyan használjuk a gyújtóst?

A gyújtóst a tüzelőanyag köré, illetve leginkább alá kell helyezni, majd valamilyen gyorsan éghető anyaggal – például papírral – meggyújtani. A lángot a gyújtós hamar átveszi, majd leadja a jóval nagyobb fadaraboknak vagy más tüzelőanyagnak, például fabrikettnek.

Hogyan tároljuk a gyújtóst?

A gyújtós megfelelően tárolható a Raschel zsákokban, de fontos, hogy száraz helyre tegyük. Mivel minden nap szükség van rá, érdemes valamennyit a kazán vagy a kandalló környékén is tárolni az erre kialakított helyen.

A grillezés mestere, a roló gyújtós

A grillezés mestere, a roló gyújtós

A könnyű gyújtóst, amely különleges formájáról kapta a nevét, Németországból importáljuk. Kiváló társ a grillezéshez, kandallók, kályhák begyújtásához. Kilós kiszerelésben, 2500 forintért kínáljuk vásárlóinknak. 10-12 percig folyamatos égést biztosít, a vékony fagyapot pedig könnyedén begyullad.

Rendeljen tűzifája mellé és próbálja ki! Garantáltan nem fog csalódni!

Hogyan használjuk a rolós gyújtóst?

A rolós gyújtós különlegesen száraz faanyagból készül, ráadásul vékony, szinte szalmaszerű, így nagyon gyorsan lángra lobban. Kevés hamut hagy és gyorsan elérhető vele a kívánt hőmérséklet, ezért is megfelelő kerti partikhoz.

Hogyan tároljuk a rolós gyújtóst?

Hasonlóan kell tárolni, mint a sima gyújtóst: száraz, zárt helyen.

Fakupac

A Fakupac lelkes csapata 2009 óta dolgozik azért, hogy a legkiválóbb minőségű és legszárazabb tüzelőanyagot biztosítsa Önnek minden télre.

nálunk Ön az első
mindig becsületesen dolgozunk
törekszünk a leggyorsabb kiszállításra
a kiváló minőségre garanciát vállalunk
legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Gyakran ismételt kérdések

Melyik a legjobb gyújtós kandallóba?

A kandalló begyújtásához inkább a rolós gyújtóst ajánljuk, mert azzal lehet a szépen elrendezett fahasábokat fentről lefelé meggyújtani. Így a farakás szépen, rendezetten ég el, ez pedig egy kandallónál esztétikai szempontból is fontos.

Melyik a legjobb gyújtós kályhába?

Kályhákhoz a puhafa gyújtós jó választás, gyorsan és hatékonyan lehet vele tüzet csinálni, ráadásul több hőt is adhat, mint a sima rolós gyújtós.

Gyújtós

Melyik a legjobb cserépkályha-gyújtós?

Hasonlóan a sima kályhához, a cserépkályhánál is inkább a kis hasábokból álló sima gyújtós a jó választás, már csak azért is, mert könnyebb belőle máglyát építeni.

Melyik a legjobb grill gyújtós?

Grill gyújtósnak egyértelműen a rolós gyújtós a legjobb választás. Kevés füstöt bocsát ki, ráadásul gyors és tiszta begyújtást, valamint remek parazsat eredményez.

Melyik a legjobb faszén gyújtós?

Sokan a grillezéshez használnak gyújtófolyadékot, de a rolós gyújtóssal ez is tökéletesen kiváltható, a faszenet is képes gyorsan és hatékonyan begyújtani. Mellesleg természetes anyagokat tartalmaz, szemben a gyújtófolyadékkal.