Kályhakész, méretre aprított tűzifa Érd területére eladó. Körhálós kalodában, 1 erdei köbméteres kiszerelésben, kizárólag jó minőségű keményfa fajtákból. A házhozszállítást darus, önrakodó teherautóval végezzük, a lerakodást a helyszínen megoldjuk Önnek! 

Tűzifa Érd és körzetébe

A Fakupac által kínált tűzifa kizárólag magyarországi erdészetekből, felelős erdőgazdákodásból származik. Több erdészettel is kapcsolatban állunk, ezért nálunk egész évben elérhetők a következő kiváló fűtőértékű keményfa tűzifa fajták:

  • Kőris: lassú égésű, kiválóan izzó, igen népszerű tűzifa fajta
  • Csertölgy: Magas fűtőértékű, szintén igen népszerű keményfa fajta
  • Bükk: Fűtőértéke kiváló, egyetlen hátránya, hogy az átlagosnál egy kicsit több hamu keletkezik
  • Gyertyán: szép, világos lánggal égő fajta, égésekor szinte alig keletkezik hamu

Telephelyünkön minden rendelkezésre áll a tűzifa feldolgozásához, illetve a száradáshoz is ideálisak a körülmények. Ennek köszönhetően fel tudunk készülni a téli időszakra, és egész évben fűtésre alkalmas, légszáraz tűzifát kínálunk. A tűzifát igény szerint 25 vagy 33 centiméteres hasábokra hasogatva értékesítjük, minden gyártási hulladéktól és törmeléktől megtisztítjuk. 

Automatizált és ellenőrzött csomagolórendszerünk pedig egyedi készítésű raklapokra csomagolja a tűzifát, így Ön garantáltan raklaponként 1 erdei köbméter fát kap. 

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig!

 

Mit kell tudni a tűzifa Érdre való kiszállításáról? 

A szállítást saját darus, önrakodó teherautóval végezzük, amellyel könnyedén meg tudjuk oldani otthonában a fa lerakodását. Már kis mennyiségtől is veszünk fel rendelést: akár 1 raklaptól kiszállítjuk a tűzifát. Ha egy körzetbe összejön a 6 raklapnyi rendelés, máris elindítjuk a fuvart. Bátran rendelhet tőlünk tűzifát Érdre vagy környékére! 

Ha pedig azt szeretné tudni, mennyi tűzifa kell egy télre, olvassa el ezt a cikkünket!

Ha pedig szeretné megnézni, hogy hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat, nézze meg videón! 

Száraz tűzifa a gazdaságos fűtés lelke

A fatüzelés még mindig az egyik legolcsóbb fűtési mód, de csak akkor, ha pár dologra odafigyelünk. Érdemes beruházni egy korszerű fűtési berendezésre: a fatüzelésről és a fa fűtési rendszerekről ebben a cikkben írtunk bővebben. 

Ezen kívül fűteni keményfával érdemes és az is nagyon fontos, hogy a tűzifa megfelelően száraz legyen. De miért annyira fontos, hogy csak légszáraz fával fűtsünk? 

Míg a frissen kivágott fa nedvességtartalma akár 50-60% is lehet, a légszáraz fa mindössze 15-20% nedvességet tartalmaz. Minél magasabb a fa nedvességtartalma, annál több energia megy a víz elforralására. A magasabb víztartalmú fának tehát alacsonyabb a fűtőértéke:

  • A frissen kivágott fa fűtőértéke 1,6-1,9 KWh/kg
  • A légszáraz tűzifa fűtőértéke ezzel szemben akár a 4-4,4 kWh/kg is lehet

Ráadásul, a nedves tűzifa eltüzelésével sokkal több károsanyag, valamint korom keletkezik, amely nem csak a környezetet szennyezi, de tönkreteheti a fűtőberendezést és eltömítheti a kéményt is. 

Ahhoz, hogy a fa megfelelően tudjon száradni, nagyon fontos, hogy ideális körülményeket biztosítsunk tároláskor. Arról, hogy milyen a jó tűzifa tároló, ebben a cikkben olvashat bővebben.

 

Miért erdei köbméterben értékesítjük a tűzifát? 

Az erdei köbméter azt jelenti, hogy a kivágott farönkök 1 méter hosszú, 1 méter szélességű és 1,7 méter magasságú sarangba vannak pakolva. Na de hogy jön ki az 1,7 méter magasság? 

A farönkök közt pakoláskor (formájukból adódóan) mindig marad hely, és átlagban 1,7 méter magasra kell őket pakolni ahhoz, hogy 1 m3 tiszta faanyagot kapjunk. Ugyanakkor gyakori csel, hogy a kereskedők 1 m3 tűzifát értékesítenek, ezért elsőre nagyon kedvező a fa ára, de valójában nem erdei, hanem sima köbméterről van szó. Érdemes tehát mindig tisztázni a mértékegységet. 

Ugyanakkor mázsára sem érdemes fát vásárolni. A fa tömege ugyanis nagyban függ annak nedvességtartalmától, magyarán szólva tehát a fa száradás közben veszít a tömegéből. A fa víztartalmát pedig vásárláskor nehéz ellenőrizni.

De beszéljenek a számok: 

  • 1 erdei m3 frissen kivágott tűzifa 1100-1200 kg (11-12 mázsa)
  • 1 erdei köbméter légszáraz tűzifa ugyanakkor csupán 800 kg (8 mázsa) 

Éppen ezért korrekt kereskedő midig erdei m3-ben értékesít tűzifát. 

 

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]