Kiváló minőségű, előre felaprított keményfa tűzifa Szigetszentmiklósra és környékére házhozszállítással. A tűzifát erdei köbméterre, körhálós kalodában kínáljuk eladásra, a házhozszállítást darus, önrakodó teherautóval végezzük, és a lerakodást is megoldjuk. 

Tűzifa Szigetszentmiklós és körzetébe

A Fakupac kizárólag magyar erdészetekből, felelős erdőgazdákodásból származó tűzifát értékesít. Mivel több erdészettel is kapcsolatban állunk, ezért nálunk egész évben folymatos az utánpótlás a jó minőségű faanyagból. A következő keményfa tűzifa fajtákat kínáljuk: 

  • Kőris: Rengeteg hőt adó, az egyik legjobban égő fajta
  • Bükk: Megfelelően kezelve kiemelkedő a fűtőértéke, kevés a kérge, ugyanakkor égése során az átlagnál több hamu keletkezik
  • Csertölgy: Jól izzó, magas fűtőértékű fajta, ezért igen közkedvelt
  • Gyertyán: Égése során szinte alig keletkezik hamu, kiváló a fűtőértéke,lángja szép, világos

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig! 

Mit kell tudni a tűzifa Szigetszentmiklósra való kiszállításáról? 

Szigetszentmiklósra és környékére (Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Ráckeve – stb.) szállítunk tűzifát bicskei telephelyünkről. Már egy raklaptól (1 erdei köbméter – kb. 8 mázsa) is felveszünk rendelést, ilyenkor összegyűjtjük az egy körzetből beérkező megrendeléseket, és amint összegyűlt a 6 raklapnyi megrendelés, indítjuk a fuvart. A lerakodást önrakodó, darus teherautónkkal megoldjk a helyszínen. 

Ha szeretné tudni, mennyi tűzifa kell egy télre, olvassa el ezt a bejegyzésünket! 

Ha pedig szeretné megnézni, hogy hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat, nézze meg videón! 

A gazdaságos fűtés csak száraz tűzifával lehetséges

A fatüzelés népszerűségét a kedvező fűtési költségeknek köszönheti. Fontos tudni azonban, hogy igazán jó áron csak akkor fűthetünk, ha bizonyos dolgokra odafigyelünk. Akinek elavult, régi fűtési rendszere van, pár év alatt megtérül egy modernebbre beruházni, a fatüzelésről és a fa fűtési rendszerekről itt írtunk bővebben

Ezen kívül mindenképpen érdemes keményfa fajtát választani, mivel ezeknek jóval magasabb a fűtőértéke. Végül, de semmiképp sem utolsósorban, nagyon lényeges, hogy megfelelően száraz-e a fa, amivel fűtünk. 

A frissen kivágott fa nedvességtartalma akár 50-60% is lehet, míg a fűtésre alkalmas, légszáraz fa mindössze 15-20% vizet tartalmaz. Minél magasabb a tűzifa nedvességtartalma, annál több energia szükséges a víz elforralásához, ami óriási fűtőérték-csökkenést eredményez. 

  • A frissen kivágott tűzifa fűtőértéke 1,6-1,9 kWh kilogrammonként
  • Ezzel szemben a kellően száraz fa fűtőértéke 4-4,4 kWh/kg-ot is elérheti

Nem beszélve arról, hogy a magasabb víztartalmú tüzelő elégetése közben több károsanyag és korom keletkezik. Így sokkal jobban károsítja a környezetet, de eltömítheti a kéményt és a fűtőberendezést is károsítja. 

Ahhoz, hogy a tűzifa rendesen száradjon, nagyon fontos a megfelelő tárolás. Tudja meg, hogy milyen egy jó tűzifa tároló ebből a cikkünkből!

Miért érdemes erdei köbméterre vásárolni a fát? 

Hazánkban még mindig sok helyen elterjedt, hogy mázsára kínálják a fát. Ez azonban nem a legelőnyösebb a vásárló szempontjából. Egyrészt kevés telephelyen van olyan hitelesített mérőeszköz, amivel a fa lemérhető, másrészt a fa további száradás során veszít a súlyából, míg a térfogata állandó marad.

  • 1 erdei köbméter frissen vágott fa 1100-1200kg, azaz 11-12 mázsa
  • 1 erdei köbméter légszáraz tűzifa 8 mázsa, azaz 800 kg

Ezen kívül érdemes még egy dologra odafigyelni. Egy erdei m3 tűzifa 1 méter hosszú 1 méter széles 1,7 méter magas sarangba pakolt farönköket jelent. Mivel a farönkök között mindig marad rés, így jön ki az 1 m3 tiszta faanyag. Ha olyan hirdetéssel találkozunk, ahol 1m3 fát hirdetnek, mindig érdemes tisztázni, hogy 1 erdei m3-ről van-e szó! 

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]