Eladó tűzifa Budaörs területére házhozszállítással. Minőségi, kályhakész tűzifát kínálunk körhálós kalodás kiszerelésben, amely raklapoként garantált 1 erdei köbméter. A házhozszállítást darus, önrakodó teherautóval végezzük, így a helyszíni lerakodást is megoldjuk Önnek!

Eladó tűzifa Budaörs

Tűzifa Budaörs és környékére

Az általunk kínált tűzifa igény szerint kérhető 25 vagy 33 centiméteres hasábokra aprítva, attól függően, hogy az Ön fűtőberendezéséhez melyik a megfelelő. A tűzifa kizárólag felelős erdőgazdálkodásból, magyar erdészetekből származik. Több erdészettel is kapcsolatban állunk, ezért folyamatos az utánpótlás a legjobb minőségű tűzifa fajtákból. 

Jól felszerelt telephelyünkön minden eszköz rendelkezésre áll a fa feldolgozásához, és a száradáshoz is ideálisak a körülmények. Ennek köszönhetően tőlünk lehetőség van az év bármelyik időszakában fűtésre alkalmas, légszáraz tűzifa rendelésére. Saját, egyedi gyártású raklapjainkra automatizált rendszer csomagolja a tűzifát körhálós kalodába, garantáltan 1 erdei köbméteres kiszerelésbe. 

Számunkra az a legfontosabb, hogy Ön mindig magas fűtőértékű, jó minőségű tűzifát kapjon, ezért a következő keményfa tűzifa fajtákat kínáljuk:

  • Kőris: kiváló fűtőértékű, rendkívül jól izzó fajta
  • Csertölgy: Igen közkedvelt fajta, hosszú ideig izzik, rengeteg hőt ad
  • Bükk: előnye, hogy kevés a kérge, hátránya, hogy az átlagnál több hamut termel
  • Gyertyán: lángja kifejezetten szép, világos, nagyon kevés hamu keletkezik az égésekor

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig! 

A legfontosabb tudnivalók a kiszállításról

Az sem probléma, ha csak kis mennyiségű fára van szüksége, ugyanis már 1 raklapnyi mennyiségtől (1 erdei köbméter) veszünk fel rendelést. Amint összegyűlik 6 raklapnyi mennyiség egy körzetben, a fuvart máris indítjuk. Önrakodós, darus teherautónkkal megoldjuk a lerakodást is a helyszínen. 

Ha szeretné megudni, hogy mennyi tűzifa kell egy télre, olvassa el ezt a cikkünket! 

Ha pedig érdekelné, hogy hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat, nézze meg videón! 

Mire kell figyelni, hogy tényleg gazdaságosan fűtsön? 

Gyakran elhangzik, hogy a tűzifás fűtés még mindig a legolcsóbb fűtési mód. Ez azonban csak akkor igaz, ha betartunk néhány szabályt: 

A fa nedvességtartalma kritikus fontosságú a fűtés során. Míg a kivágott fa nedvességtartalma akár 50-60% is lehet, a légszáraz, azaz fűtésre alkalmas fa víztartalma 15-20% közötti. A fa elégetésekor a keletkezett hőenergia egy része ugyanis a víz elforralására megy el – értelemszerűen minél magasabb a víztartalom, annál több hőenergiáról van szó. 

Ez a gyakorlatban azt jeleni, hogy míg a frissen kivágott fa fűtőértéke 1,6-1,9 kWh kilogrammonként, a légszáraz kályhakész tűzifa fűtőértéke elérheti a 4-4,4 kWh/kg-ot is! 

Arról nem is beszélve, hogy a nedves fa elégetésekor sokkal több károsanyag keletkezik, ami nem csak a környezetet károsítja, hanem a fűtőberendezést és a kéményt is -így levonható a következtetés, hogy nem érdemes nedves fával fűteni.

A fa megfelelő száradásában hatalmas szerepe van az ideális tárolási körülményeknek. Ebben a cikkben arról írtunk, hogy milyen egy jó tűzifa tároló

Miért erdei köbméterben értékesítjük a tűzifát? 

Az erdei köbméter azt jelenti, hogy ha a kivágott farönköket 1 méter szélességű sarangba pakolják, akkor 1 méter hosszúságú farönkök esetében 1,7 méter magasságba kell pakolni ahhoz, hogy 1 köbméter tiszta faanyag maradjon. Ennek az az oka, hogy a henger alakú farönkök között mindig rés marad.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy ha valahol csak annyit írnak ki, hogy 1 köbméter tűzifa eladó, mindig tisztázzuk, hogy 1 erdei köbméterről van-e szó. 

Miért nem érdemes mázsára vásárolni a tűzifát? 

A fa száradás közben veszít a nedvességtartalmából, és ezáltal a súlyából is. Tehát, ha a vásárolt fa nedvességtartalma magasabb (ezt nagyon nehéz ellenőrizni), akkor száradás közben még veszíteni fog a tömegéből.

Számszerűsítve ez a következőt jelenti: 

  • 1 erdei köbméter frissen kivágott fa 1100-1200 kg, tehát 11-12 mázsa
  • Ezzel szemben 1 erdei köbméter kályhakész tűzifa 8 mázsa, azaz 800 kg

Száradás során tehát 400 kg-ot veszít a fa a tömegéből. Ezzel szemben a térfogata állandó marad.

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]