Eladó tűzifa Esztergom és környékére házhozszállítással. Kizárólag jó minőségű, keményfából készült tűzifa fajtákat forgalmazunk, amelyet 1 erdei köbméteres körhálós kalodás kiszerelésben szállítunk otthonába. Darus, önrakodó teheratónk segítségével mind a szállítást, mind a lerakodást megoldjuk a helyszínen! 

Tűzifa Esztergomba és Komárom-Esztergom megyébe

Tűzifa Esztergomba és Komárom-Esztergom megyébe házhozszállítással

Kizárólag felelős erdőgazdálkodásból, magyar erdészetekből származó tűzifát kínálunk eladásra, amelyet saját üzemünkben dolgozunk fel. A tűzifát vásárlóink igényeitől függően 25 vagy 33 cm-es hasábokra aprítva, gyártási hulladéktól megtisztítva értékesítjük.

Telephelyünkön nem csak a fa feldolgozásához, de a tűzifa megfelelő száradásához is minden rendelkezésre áll. Így tőlünk bármikor, egész évben rendelhető kiváló minőségű és légszáraz tűzifa. A fát egy ellenőrzött, automatizált rendszer csomagolja egyedi készítésű raklapokra körhálós kalodába, garantáltan 1 erdei köbméteres csomagokba. 

Több erdészettel is kapcsolatban állunk, ezért folyamatosan jutunk utánpótláshoz a következő kiváló fűtőértékű keményfa tűzifa fajtákból

  • csertölgy: lassan égő, kiválóan izzó fajta
  • kőris: szintén jól izzik, és lassan ég
  • bükk: kiemelkedő fűtőérték, kicsit több hamu keletkezik
  • gyertyán: alig keletkezik hamu, remek izzás, lángja szép, világos

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei m3

Nézze meg a fafeldolgozás folyamatát üzemünkben az elejétől a végéig!

 

Tűzifa kiszállítása Esztergomba

Rendelést már 1 raklapnyi mennyiségtől felveszünk, önrakodó darus teheratutónk pedig egyszerre 7 raklapnyi tűzifa szállítására képes. Ahogy összejön Esztergomban és környékén a 6 raklapnyi rendelés, elindítjuk a fuvart és kiszállítjuk a tűzifát. Bátran rendeljen tőlünk tűzifát Esztergomba vagy Komárom-Esztergom megyébe! 

Ha szeretné tudni, hogy körülbelül mennyi tűzifa kell egy télre, olvassa el ezt a cikkünket. Nem csak a családi ház méretét, de a szigetelést is figyelembe vettük. 

Ha pedig szeretné megnézni, hogy hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat, nézze meg videón! 

Miért használjon mindig száraz tűzifát fűtésre?

Nagyon lényeges, hogy lehetőleg mindig alacsony nedvességtartalmú, légszáraz tűzifával fűtsön. A légszáraz tűzifa nedvességtartalma 15-20% közötti. De miért is fontos ez? 

  • Kivágáskor a fa nedvességtartalma 50-60% közötti is lehet
  • Ha magas a nedvességtartalom, akkor a fűtéskor keletkezett hőenergia egy jelentős része a víz elpárologtatására megy el, így a fa fűtőértéke jelentősen csökken
  • A nedves tűzifa fűtőértéke nem csak sokkal alacsonyabb, de a tüzeléskor rengeteg károsanyag, korom keletkezik, amely nem csak a környezetet, de a fűtőberendezést, kéményt is tönkreteheti

Ha szeretne még többet megtudni a helyes fatüzelésről, olvassa el ezt a cikkünket! 

Kizárólag erdei köbméterben értékesítünk tűzifát, eláruljuk, miért!

Először is tisztázzuk, hogy mi az erdei köbméter! Ha a kivágott farönköket 1 méter széles sarangokba pakolják, akkor, ha ebből 1 méter hosszúságot veszünk, 1,7 méter magasra kell pakolni a fát ahhoz, hogy 1 köbméter tiszta faanyag legyen belőle. Ez annak köszönhető, hogy a pakolás során a farönkök közt rések maradnak. 

Fontos tudnivaló, hogy míg 1 erdei köbméter frissen kivágott fa tömege 1100-1200 kg, a száradás közben történő vízveszteségnek köszönhetően légszáraz állapotban mindössze körülbelül 800 kg, azaz 8 mázsa. Száradás közben a fa tehát veszít a tömegéből, míg térfogata változatlan marad. Korrekt kereskedő tehát inkább térfogatra értékesít tűzifát. 

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]