Garantáltan száraz tűzifa eladó, körhálós kalodás kiszerelésben. Házhozszállítás Dunaharasztiba, darus, önrakodó teherautóval. A lerakodást a helyszínen megoldjuk Önnek!

Tűzifa Dunaharaszti területére házhozszállítással

Tűzifa Dunaharaszti területére házhozszállítással

A tűzifát igény szerint 25 vagy 33 centiméteres hasábokra aprítva értékesítjük, gyártási hulladéktól és törmeléktől megtisztítva. A tűzifát kizárólag magyarországi erdészetektől szerezzük be. 

Telephelyünkön minden rendelkezésre áll a tűzifa megfelelő tárolásához, így tőlünk az év bármely időszakában megfelelően száraz tűzifát rendelhet. Raklapjaink egyedi gyártásúak, amelyre a tűzifát ellenőrzött , automatizált rendszer csomagolja, így Ön garantáltan 1 erdei köbméter fát kap. 

Több megbízható forrásból, erdészettől szerezzük be a fát, így egész évben elérhetőek a következő magas fűtőértékű keményfa tűzifa fajták

  • csertölgy: kiválóan izzik. lassan ég,
  • kőris: szintén lassú égés és remek izzás
  • bükk: nagyon jó fűtőérték, kicsit több hamu keletkezik
  • gyertyán: szinte alig keletkezik hamu, szép világos lánggal ég, remekül izzik

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

 

Mennyi tűzifát szállítunk ki egyszerre? 

Már 1 raklapnyi mennyiségtől felveszünk rendelést, és amint egy körzetre összejön 6 raklapnyi tűzifa rendelés, elindítjuk a fuvart. Bátran rendeljen tőlünk tűzifát Dunaharasztiba, vagy a környékére!

Kiszámoltuk, hogy mennyi tűzifa kell egy télre, itt olvassa el.

Miért fontos, hogy száraz tűzifával fűtsön?

A frissen kivágott fa nedvességtartalma 50-60% is lehet. Amennyiben a fa nedvességtartalma magas, akkor a keletkezett hőenergia egy jelentős része a víz elfőzésére megy, így a tűzifa fűtőértéke jelentősen csökken. A fűtésre alkalmas tűzifa víztartalma 20% alatti. De miért fontos ez? 

  • A fűtőérték különbség igen jelentős: míg a kivágott fa fűtőértéke mindössze 1,6-1,9 kWh kilogrammonként, míg a légszáraz tűzifa fűtőértéke elérheti a 4-4,4 kWh/kg-ot
  • A nedves tűzifa eltüzelésekor sokkal több korom, károsanyag keletkezik, ami a fűtőberendezést is károsíthatja és a környezetet is szennyezi

Fatüzelés legfontosabb tudnivalóiról itt olvashat bővebben.

Miért erdei köbméterben értékesítünk és miért nem mázsára?

Egy erdei köbméter azt jelenti, hogy az 1 méter széles sarangba rakott fa 1 méter hosszúságban 1,7 méter magasra van rakva. Mivel a farönkök között a pakolás során rés marad, így jön ki 1 m3 tiszta faanyag. 

1 erdei m3 frissen kivágott tűzifa tömege kb. 1100-1200 kg, azaz 11-12 mázsa. Légszáraz állapotban ugyanakkor 1 m3 tűzifa mindössze kb. 800 kg, azaz közel 3 mázsát veszít száradás közben a tömegéből, miközben a térfogata változatlan marad. Ezért nem éri meg mázsában venni a tűzifát: a száradás során ugyanis veszít a tömegéből. 

A tűzifatárolás legfontosabb szabályait összegyűjtöttük ebben az írásunkban.

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]