Tűzifa Zsámbék területére eladó házhozszállítással! Előre felaprított, légszáraz tűzifa kizárólag magas fűtőértékű keményfa fajtákból, körhálós kalodában, 1 erdei köbméteres kiszerelésben. Darus, önrakodó teherautónkkal a lerakodást is könnyedén megoldjuk! 

Telefonszám: +36 30 611 1297 (Szmolka Gábor)

Tűzifa Zsámbék körhálós kiszerelésben erdei köbméterenként

Miért tőlünk rendeljen tűzifát Zsámbékra? 

Vállalkozásunk 2009 óta működik. Saját telephellyel rendelkezünk, ahol minden rendelkezésre áll a fa feldolgozásához és megfelelő száradásához. Kizárólag magyar erdészetekből, felelős erdőgazdálkodásból származó fáz értékesítünk, több erdészet is a partnerünk. Ennek köszönhetően folyamatos az utánpótlás a következő kiváló minőségű, magas fűtőértékű tűzifa fajtákból: 

  • Kőris: 16,9 MJ/kg fűtőérték
  • Cser: 16,8 MJ/kg fűtőérték
  • Bükk: 15,8 MJ/kg fűtőérték
  • Gyertyán: 15,62 MJ/kg fűtőérték

Tekintse meg, hogyan dolgozzuk fel a fát üzemünkben!

A tűzifát 25 és 33 centiméteres hasábokra aprítjuk, és csomagolás előtt megtisztítjuk az összes törmeléktől, gyártási hulladéktól. Ezután a kész tűzifát automatizált rendszer csomagolja saját készítésű raklapjainkra garantált 1 erdei köbméteres kiszerelésbe, körhálós kalodába. Nálunk nincs kalodadíj sem! 

Ha még több információt szeretne megtudni az általunk kínált tűzifáról, tekintse meg ezt a videót: 

Mekkora mennyiségű tűzifát lehet rendelni? 

  • A legkisebb rendelhető mennyiség 1 raklap, azaz 1 erdei köbméter (1 erdei köbméter légszáraz tűzifa körülbelül 8 mázsa) 
  • Egy teherautóra egyszerre 7 raklap fér fel
  • Amint összejön egy körzetbe 6 raklapnyi rendelés, indítjuk is a teherautót, így nyugodtan rendelhet tőlünk már 1 raklapnyi mennyiségtől tűzifát! 

Viszonteladóink természetesen tudnak rendelni tőlünk kamiontételre is tűzifát!

Nézze meg, hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat! 

Tűzifát csak térfogatra, erdei köbméterre vásároljon! 

Magyarországon még mindig gyakori, hogy mázsára kínálják a tűzifát. Ez azonban nem túl korrekt gyakorlat, ugyanis a fa száradás közben veszít tömegéből a víz távozása miatt. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a fa nem volt tökéletesen légszáraz (15-20% nedvességtartalmú), a további száradás során veszíteni fog a tömegéből. 

Összehasonlításképpen:

  • 1 erdei köbméter frissen kivágott fa 1100-1200 kg (11-12 mázsa) 
  • 1 erdei köbméter légszáraz fa 800 kg (8 mázsa) 

Ezen kívül a legtöbb telephelyen nem áll rendelkezésre hitelesített mérőeszköz, kiszállításkor pedig szintén nem lehet ellenőrizni a fa tömegét, amelyet tömegre történő vásárláskor gyakran ömlesztve csak az udvarra öntenek. 

A fa ugyanakkor nem veszít száradás közben a térfogatából, és az erdei köbméteres kalodás, vagy körhálós kalodás kiszerelés sokkal praktikusabb is pakolás és a későbbi tárolás szempontjából. 

Azzal viszont vigyázni kell, hogy gyakran sima köbméterre értékesítik a fát. Az erdei köbméter 70%-kal nagyobb mennyiséget jelent, mivel 1x1x1,7 méteres sarangba pakolják a farönköket, hogy a rönkök közti rést kompenzálják. Tehát, ha valahol csak annyit látunk, hogy köbméterre árusítják a tűzifát, mindig kérdezzünk rá hogy erdei köbméterről van-e szó!

Nálunk a tűzifa ára: 72 000 Ft.

3 tényező, amivel a tűzifás fűtés tényleg gazdaságos lesz

A tűzifával történő fűtés még mindig a legolcsóbb fűtési mód, de csak akkor, ha a következő feltételek teljesülnek.

   • A fa nedvességtartalma maximum 15-20% közötti lehet. Amennyiben a nedvességtartalom ennél magasabb, a keletkezett hőenergia egy jelentős része a víz elfőzésére megy el. Minden extra 10% nedvességtartalom 9% fűtőérték csökkenést eredményez, tehát ennyi energia megy szó szerint füstbe. Ráadásul, sokkal több korom és szállópor keletkezik, ami károsítja a környezetet és a fűtőberendezést is tönkreteheti.  – A fa megfelelő száradásához ideális körülmények szükségesek, a jó fatárolóról itt írtunk
   • Kizárólag keményfa fajtával fűtsünk – a puhafa fajták több hamut termelnek, gyorsabban égnek, és lényegesen alacsonyabb a fűtőértékük
   • Modern fűtőberendezést használjunk! A modern vegyes tüzelésű kazánok ma már 78-80% hatásfokkal képesek fűteni, puffertartállyal kombinálva pedig még csökkenthető a tűzifa szükséglet. Áruk pedig nem túlságosan magas, akár 1-2 év alatt is megtérül a csere. Összehasonlításképpen az elavult, ósdi berendezések maximum 50% hatásfokot tudnak, tehát minimum 30% kárba megy! A fa fűtési rendszerekről itt írtunk bővebben.

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy vásárlóinknak a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, keresse bátran a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297