Eladó kályhakész méretre aprított tűzifa Gyál és környékére házhozszállítással. Kizárólag kiváló minőségű keményfa tűzifa fajtákat értékesítünk. Bükk, kőris, gyertyán, csertölgy. A házhozszállítást darus, önrakodó teherautóval végezzük, így a lerakodást is megoldjuk a helyszínen. 

Telefonszám: +36 30 611 1297 (Szmolka Gábor)

Gyertyán, bükk, kőris, cser tűzifa Gyál területére

Miért tőlünk rendeljen tűzifát Gyál és környékére? 

Vállalkozásunk teljesen legálisan működik, minden rendeléshez számlát állítunk ki és szállítólevelet adunk. Az általunk forgalmazott fa kizárólag magyar erdészetekből, felelős erdőgazdálkodásból származik. Mivel több erdészettel is folyamatos kapcsolatban állunk, ezért nálunk egész évben elérhető a jó minőségű tűzifa a következő keményfa tűzifa fajtákból: 

  • Kőris tűzifa: az egyik legnépszerűbb fa fajta, fűtőértéke még a keményfa fajták között is kiemelkedő: 16,9 MJ/kg
  • Cser tűzifa: kiváló a parázstartó képessége, és szintén nagyon magas a fűtőértéke. Bár nehezen szárad, légszáraz állapotban nagyszerű tüzelő Fűtőértéke: 16,8 MJ/kg
  • Gyertyán tűzifa: Ez a fajta is remekül izzik, szép fehér lángja van. Fűtőértéke: 15,8 MJ/kg
  • Bükk tűzifa: Hosszú ideig parázsló, magas fűtőértékű fajta, amely az átlagnál egy picit több hamut termel Fűtőértéke: 15,6 MJ/kg

Ha még többet szeretne megtudni a tűzifa fajtákról, olvassa el ezt a cikket! 

Mi szól még mellettünk? 

Telephelyünkön minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a fát megfelelően feldolgozzuk, és így kiváló minőségű tűzifát kínáljunk vásárlóinknak.

  • A fát előre felaprítva, választhatóan 25 és 33 centiméteres hasábokban kínáljuk eladásra, minden gyártási hulladéktól és törmeléktől megtisztítva
  • Telephelyünkön megfelelőek a körülmények a fa kiszáradásához, ezért tőlünk kályhakész tűzifát rendelhet
  • A fát automatizált rendszer csomagolja egyedi készítésű raklapokra, garantált 1 erdei köbméteres kiszerelésbe.

A tűzifa ára: 72 000 Ft/erdei köbméter

Nézze meg, hogyan dolgozzuk fel a fát üzemünkben!

 

Miért erdei köbméterben kínáljuk a fát, miért nem mázsára?

Sajnos Magyarországon még mindig elterjedt, hogy a fát nem térfogatra, hanem súlyra mérik. Ez pedig nem a legkorrektebb eljárás a következők miatt:

  • A fa száradás közben rengeteget veszít a tömegéből (a víz távozása miatt): míg 1 erdei köbméter frissen kivágott tűzifa 11-12 mázsa, addig 1 erdei köbméter kályhakész, fűtésre alkalmas tűzifa mindössze 8 mázsa
  • A másik probléma, hogy kevés kereskedő rendelkezik a telephelyén hitelesített mérőeszközzel, a szállítás helyszínén pedig lehetetlen mérni a tűzifa tömegét.

Ugyanakkor, ha térfogatra vásárol fát, nem kell félnie az eltávozó víztartalom okozta veszteségtől, a fa térfogata ugyanis nem változik. 

A tűzifa kereskedelemben használatos mértékegység az erdei köbméter. Ez azt jelenti, hogy ha az 1 méter hosszúságú farönköket egy méter szélességű sarangokba pakolják, akkor 1,7 méter magasra kell rakodni a fát ahhoz, hogy ténylegesen kijöjjön 1 köbméter tiszta faanyag. Ez a farönkök törzse között keletkező résnek köszönhető. Tehát az erdei köbméter tűzifa: 1x1x1,7m

Fel szeretnénk hívni kedves olvasóink figyelmét, hogy ha valahol azt látják, hogy 1 m3 tűzifát árulnak, mindig tisztázzák, hogy 1 erdei köbméterről van e szó, különben átverés áldozatai lehetnek! A sima köbméter ugyanis mindössze 1x1x1 méternyi fát jelent, ami jelentősen kisebb mennyiség.

Mi az a legkisebb mennyiség, amitől már veszünk fel rendelést? 

A legkisebb rendelhető mennyiség 1 raklapnyi, azaz 1 erdei köbméternyi tűzifa. (1 erdei köbméter körülbelül 8 mázsát jelent). Teherautónkat akkor indítjuk, ha összejön a 6 raklapnyi tűzifa Gyál környékére. Az egyszerre kiszállítható maximális rendelés 7 raklapnyi, azaz 7 erdei köbméternyi tűzifa. 

Ha nem biztos benne, hogy mennyi tűzifa kell egy télre, olvassa el ezt az írásunkat! Figyelembe vettük a szigetelést és a fűtőberendezés hatásfokát is. 

Ebben a videóban pedig megnézheti, hogy hogy néz ki nálunk a szállítási folyamat!

 

Hogyan fűtsünk gazdaságosan tűzifával?

A tűzifás fűtés még mindig a legolcsóbb fűtési mód, már amennyiben odafigyelünk pár dologra. Elsőként érdemes megvizsgálni, mennyire korszerű a fűtőberendezés. Míg egy elavult kazán, jó ha 50%-os hatásfokkal ég (azaz 50% tűzifa füstbe megy!) addig például egy új vegyes tüzelésű kazán már 78%-ot tud. Ennél pedig jóval magasabb hatásfokúak a modern faelgázosító stb. kazánok – igaz, ezek ára is borsosabb. A Fatüzelésről és a korszerű fa fűtési rendszerekről itt olvashat bővebben.

A másik fontos tényező a fa fajtája – csak keményfa fajtával érdemes tüzelni. Utolsónak említjük, de a jelentősége talán még az előzőeknél is nagyobb a fa nedvességtartalmának. Fontos tudnivaló, hogy csak a 15-20% nedvességtartalmú fával érdemes fűteni. Ennek az az oka, hogy 10%-kal magasabb nedvességtartalom 9%-nyi fűtőérték csökkenést okoz, ráadásul az elégtelen égés miatt sokkal jobban szennyezzük a környezetet, valamint a korom és a lecsapodó savak tönkreteszik a kéményt és a fűtőberendezést. 

Rólunk

Mi a Fakupacnál 2009 óta dolgozunk azért, hogy vásárlóinknak a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsunk.

  • Nálunk Ön a legfontosabb
  • Korrekten, becsületesen dolgozunk
  • Törekszünk a gyors kiszállításra
  • Garanciát vállalunk a jó minőségre
  • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, keresse bátran a kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]